13 Mayıs 2014 Salı

Eğlenceli Masalar İçin

Yaz iyiden iyiye kendini gösterirken tüm doğa gibi masalar da renklensin istedik. Sofralarınıza kolayca uygulayabileceğiniz hatta kendi yaratıcılığınızla daha da ileriye taşıyabileceğiniz bir kaç öneriyi sizler için derledik. En başa da yazın şanlı yiyeceği karpuz ile peynirleri yerleştirdik. Bu güzel, ucuz ve lezzetine doyum olmayan ikiliyi sofraya öyle bir koyduk ki, misafirlerinizin başka hiçbir şeyi yemek istemeyeceğine emin olabilirsiniz. Tabii maharetli ev sahibi olarak sosyal medya hesaplarında kayda geçeceğinizden ve onlarca övgü alacağınıza da bahse gireriz.
Marketlerde satılan çöp şişler ya da kürdan yardımıyla bu kurdeleli güzelliği meydana getirmek çok kolay.
Hem davetler hem de akşamüstü kahvaltıları için peynir muhteşem bir atıştırmalık. İster tuzlu bisküviler isterseniz de mıdır cipsleriyle kombinleyebileceğiniz peyniri fare şekle de sokabilirsiniz.
Külahlar da bu sezon evlerin vazgeçilmezlerinden. Siz içine ister tuzlu bir şeyler monte edin, isterseniz de yaptığınız tatlıları harika bir külah sunumuyla servis edin.
Çocuğunuz yumurta yemiyorsa ya da siz daha tatlı yumurtalar elde etmek istiyorsanız kabuklarını soyun. Ardından da orta bölümüne zikzaklar çizerek beyazın ufak bir ksımını çıkarın. İçine yapacağınız yüz için susam, çörekotu tanelerini ya da mini havuç parçaları kullanabilirsiniz.
Salatalık, peynir ve domates üçlüsü ile Uzak Doğu esintili bir tasarım elde ettik. Kürdanlarla birleşik kalmasını sağlayacağınız bu atıştırmalıklar bizden söylemesi, çok puan toplayacaklar.
Bir kapta domatesleri rendeleyip ısıtın. Bu domates rendesine isteğinize göre baharat ya da çok yakışacağını düşündüğümüz acıyı da ekleyebilirsiniz. Biraz ısıtıp daha katı bir hal almasını sağlayın. Ardından minik domateslere birer şiş geçirip bu karışıma batırın. Sonrasında ise minik bir kaba susam batırıp bu domates şişlerini lezzetlendirin.
Biz meyve ile eti pek yan yana getirmeyiz ama Osmanlı Mutfağı'nda dahi pek çok et yemeğinin meyve ile pişirildiği bilinir. Yazın en güzel meyvelerinden şeftali, hindi füme ile bir araya geldiğinde muhteşem bir lezzet oluşturacak. Onları birbirine daha çok yakıştıracak lezzet ise ıspanak ya da nane olur bizden söylemesi.
Zeytin, yumurta, domates, maydanoz, salam ve krep ile harikalar diyarına adım atın... İster bir konuğa, isterseniz de kendinize yapın. Sonunda bu krebi yemek yürek ister.
Eğer çok uğraşmayayım ama hoş olsun diyorsanız sadece salatalık ve zeytin de işinizi görür. Eğer ezme sevmiyorsanız bir kürdanla salatalığın üstüne zeytin monte edin. O da gayet hoş olacaktır...
Krep demişken ufku biraz daha açmakta fayda var. Onların üzerine ıspanaklı bir sos hazırlayıp bir de yumurta kırarsanız bu harika yiyeceklerden sizin evde de olacak demektir. Hatta bir adım ileriye gidip kırmızı biberi ve domatesi süslemede kullanabilirsiniz. Hepsini tek seferde yapmak istiyorsanız hamurunuza istediğiniz şekli verin ve tüm katmanları üzerine uygulayıp fırına verin. Bölyece hem hamur biraz daha kabaracak hem de bir ısıtma işlemi ile hepsini pişirmiş olacaksınız.

Son olarak bu doyurucu atıştırmalığı odağımıza alalım. Ekmekleri kenarlarından arıyıp içine ajvar, salça, tereyağı ya da zeytin ezmesi gibi istediğiniz bir tür karışımı sürün. Ardından ekmek ile aynı biçimde kesilmiş salamları yerleştirin ve rulo yapıp kürdanla sabitleyin. Hepsini bir anda meydana getirmek için bunu geniş bir rulo yapıp sonra dilim dilim keserek de bu muhteşem mini kanepeleri elde edebilirsiniz. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder