16 Mayıs 2014 Cuma

Merdiven Dekorasyonu

Merdivenler aslında evin en çok göz önünde olan yeridir ama tasarımı için ne kadar çaba verilir tartışılır. Eğer ev, apartman ya da sokağınızdaki merdivenlerde değişiklik yapmak isterseniz bu görüntülere bir göz atın isterim. Ufak değişikliklerle hem merdivenleri hem de hayatınızı renklendirebilirsiniz.
Halı dokusunu seviyorsanız merdivene iyice sabitlemek şartıyla muhteşem görüntüler ortaya çıkarabilirsiniz. Hatta duvara bir bordür yeri ayırıp o bölümü de benzer bir halıyla kaplayabilirsiniz. Yer tasarrufuna ihtiyacınız varsa ilk bir kaç basamağa bu gizli çekmecelerden yaptırabilirsiniz.
Merdiven altındaki boşluğu çalışma masası olarak da tasarlayabilirsiniz. Böylece kanepe ya da yatak görmeden sadece çalışmaya yoğunlaşmakta da zorluk çekmezsiniz.
Bisikletleri koyacak yer bulamıyorsanız biz bir tane biliyoruz...
Merdiven aralarına döşediğiniz karolara uygun aydınlatmalar ya da duvar süsleriyle uyumun efendisi olmaya ne dersiniz?
Çocuklar her zaman kendi evleri olsun ister. Bunun için bazen yemek masasının altını seçerler bazen de size binbir rica ile evin ortasına çadır kurdururlar. Merdiven altında onlara ayıracağınız küçücük bir alan mutluluktan uçmalarına neden olacak. Çocuklar için kullanmayı düşünmüyorsanız yine de böyle ev görünümlü bir kapak düzenlemesi ile muhteşem bir dolaba kavuşabilirsiniz.
Bizim evde merdiven yok, ama sokakta bol diyorsanız bu yıl Türkiye'ye yayılan merdiven renklendirme projesini bir adım ileriye de taşıyabilirsiniz...
Eğer koyu renkli bir ahşaba sahipseniz onu daha yalın bir tasarımla yenilemenizi tavsiye ederiz. Yazı stilli ekler bunun en güzel örneklerini oluşturuyor. Bizden söylemesi.
Son zamanlarda tüm marketlere yayılan yapışkanlı kağıt modası merdivenlere de selam ediyor. İstediğiniz renklerde kağıtları alıp basamakları kaplayabilirsiniz. Bu yenilemenin püf noktası ise yapıştırırken kağıdın katlanmaması. Bunun için birinden yardım da isteyebilirsiniz.
Bu sağlıklı yaşamak isteyen ya da kilo vermek isteyenler için biçilmiş kaftan. 
 yönelik bir örnek. Kalorilerin eksildiğini görmek merdiveni bitirme azmini de artıracaktır.
Çeşitleri ile hayrete düşüren parke ve duvar taşları merdiven araları için de ideal. Eve muhteşem bir hava katmak için tek yapmanız gereken merdivende görmek istediğiniz desenleri seçmek... 

Ev farklı olsun, sade ama hoş görünsün diyorsanız 'az çoktur' felsefesini odak noktanıza almanızı tavsiye ederiz. Beyaz merdivene kırmızı boya ile verilen hareket zerafeti körüklemiş. Üstelik kırmızı yerine siz bu yıl çok moda olan sarıyı ya da su yeşilini de kullanabilirsiniz.
Rakamları seviyorsanız bu tasarım tam size göre! Üstelik her gün çıkıp insek de merdivenlerin kaç basamak olduğuna dikkat etmeyiz ve bir deprem ya da elektrik kesintisinde büyük sıkıntı yaşarız. Bu numaralandırma ile merdiven sayısı da aklınıza mıhlanacak. Emin olabilirsiniz.
Birbirine zıt ama uygun renklerle harikalar yaratabilirsiniz.
Çocuk olunca eve biraz daha neşe katmak gerek. İyi bir marangozla anlaşıp ona hayallerinin kaydırağını hediye edebilirsiniz.
Eğer boyama yapmak yada karo ile uğraşmak zor geliyorsa merdiveni anılarınıza bırakın deriz. Biraz çivi ve farklı boyuttaki çerçevelerle baş döndüren bir güzelliğe kapı aralayabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder